Lahodný nadýchaný máslový croissant plněný nugátovou pomazánkou.
Příprava: 35 minut + chlazení
Náročnost: **
Cena za kus: 7 Kč
Suroviny na 14 kusů
– 500 g hladké mouky
– 250 g vychlazeného másla
– 30 g sušeného droždí
– 60 g krupicového cukru
– 50 ml mléka
– 2 vejce
– 1 žloutek
– nutella
– pečicí papír
Postup
1. Do mouky zamíchejte sůl, cukr, droždí a poté celá vejce a žloutek. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto.
2. Těsto rozválejte do obdélníku, doprostřed položte rozválené máslo a vtlačte jej ho těsta. Těsto přeložte přes střed másla a nechte 30 minut v chladu. Pak rozválejte od středu válečkem na plát silný 4 cm. Dejte na hodinu do lednice.
3. Šikmými řezy rozkrájejte těsto na trojúhelníky. Na každý dejte nutellu, srolujte a dejte na plech. Potřete vajíčkem a pečte při 180 ºC 15 minut.