Suroviny na 2 porce:
● 200 čerstvých špaget
● 12 tygřích krevet
● 30 g másla + na opečení strouhanky
● 0,2 l smetany ke šlehání
● 70 g loupaných pistácií + na ozdobu
● 0,1 l kuřecího vývaru
● 2 lž. olivového oleje
● 4 lž. čerstvé strouhanky
● kůra z 1 pomeranče
● cukr a sůl na dochucení
Postup:
1. Krevety oloupeme (necháme jim ocásek), očistíme je, opláchneme a necháme okapat. Pistácie rozmixujeme spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolíme a přisladíme.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme zvolené těstoviny přesně podle návodu. Mezitím na velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a zprudka na něm opečeme krevety, stačí zhruba minuta.
2. Zalijeme je vývarem, přidáme máslo a necháme vývar trochu odvařit. Přidáme pistáciovou pastu a vše promícháme. Uvařené špagety slijeme a vsypeme na pánev.
Vše promícháme tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře a dozdobíme nastrouhanou kůrou z pomeranče, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.