Suroviny na 10 porcí:
● 20 vel. jahod ● 5 vajec
● 300 g cukru moučka
● 300 g polohr. mouky
● 6 lž. horké vody
● 1 prášek do pečiva
● 1 a ½ balíčku vanil. cukru
● 1 kelímek šlehačky
● 2 kelímky zakysanky
● 1 vanil. pudink ● Vitacit
● červ. potravinářské barvivo
Postup:
1. Do velké mísy dáme 5 žloutků, do menší 5 bílků. Ušleháme si sníh. Do žloutků přidáme horkou vodu, šleháme, přidáme cukr, šleháme dál, opatrně zamícháme mouku a prášek do pečiva, nakonec sníh. Pečeme 25 min na 150 ºC. Chceme-li, piškot ořízneme nebo pečeme ve formě srdce.
2. Ušleháme šlehačku s oběma cukry, přidáme zakysanku, směs namažeme na zchladlý piškot, a celé poklademe ovocem. Smícháme ½ l studené vody, citron.
Vitacit a vanilkový pudink, povaříme, mícháme, a až poleva zprůhlední, stáhneme, zchladíme stálým mícháním a pak přelijeme přes všechno ovoce. Dáme vychladit.