Jednoduchý a zároveň vynikající recept na dlouhé těstoviny s krevetami.
Příprava: 30 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 74 Kč
Suroviny na 4 porce
– 400 g těstovin
– 80 g parmezánu
– ½ lžičky citronové kůry
– 200 ml smetany ke šlehání
– 6 žloutků
– 3 lžíce olivového oleje
– 400 g vyloupaných krevet
– sůl
– hrst nasekané hladkolisté petržele
Postup
1. Parmezán nastrouhejte do misky, promíchejte s citronovou kůrou a smetanou, přidejte žloutky a prošlehejte vidličkou.
2. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny al dente.
3. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm krevety dorůžova. Scezené těstoviny vsypte do pánve, nechte minutu zchladnout, přilijte žloutkovou směs a promíchejte. Posypte petrželkou, osolte a podávejte.