Zbylo vám pár brambor a je vám líto je nevyužít? Připravili jsme pro vás tento recept, který vám z pár brambor vykouzlí skvělý pokrm.
Ingredience:
4 vejce, 4 menší brambory, 20 g tvrdého sýra, pažitka nebo zelená petrželka, olej, uzenina nebo slanina, cibule, sůl, pepř
Postup:
Zbylé brambory uvařte a nechte je alespoň 30 minut uležet v pokojové teplotě. Připravte si struhadlo a nastrouhejte je nahrubo.
Nejprve si na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibulku. Když změkne, přidejte trochu slaniny nebo uzeninu.
Pokud chcete, přidejte obě ingredience. Vše společně orestujte a přidejte nastrouhané brambory. Po pár minutách přilijte vyšlehaná vejce a ztlumte plotnu. Omeletu přiklopte pokličkou.
Chvilku před dokončením posypejte omeletu nasekanou pažitkou nebo petrželkou a nastrouhaným sýrem. Můžete ji dopéct v troubě. Tahle pochoutka vám opravdu zpříjemní den.