Jednu z nejslavnějších a nejoblíbenějších úprav této pochoutky se spoustou cibulky si právě můžete vyzkoušet. Nic na tom není, výsledek ale stojí za to.
Ingredience: olivový olej, 100 g másla, 500 g telecích jater, 500 g nakrájené cibule na tenké plátky, bílé víno, hladkolistá petržel, sůl, pepř, čerstvé pečivo
Postup: Játra očistěte a nakrájejte je na proužky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Vsypejte cibuli a za častého míchání zvolna smažte, až úplně zvláční.
Můžete zastříknout trochou vody nebo vína. Až bude cibule hotová, přidejte trochu oleje a na vyšším stupni osmažte játra.
Promíchejte je s cibulí a nakrájenou petrželkou, osolte, opepřete, minutku ještě smažte. n Můžete podlít trochou vína a odvařte přípečky, až vznikne sirupovitá omáčka.
Podávejte posypané petrželkou nebo šalvějí, s čerstvým křupavým pečivem.