Suroviny:
6 vajec
2 lžíce smetany ke šlehání
30 g másla
½ lžičky přepuštěného másla
sůl a pepř
rukola na ozdobu
Postup:
Vejce rozklepneme do misky. Přidáme k nim smetanu a metličkou promícháme. Pánev vytřeme přepuštěným máslem a na nízkém stupni pánev zahřejeme.
Poté do ní vlijeme vaječnou směs a opatrně vejce mícháme po dobu cca 3 minut. Mezitím si nakrájíme máslo na opravdu malé kostičky.
Ty do vajec nyní vmícháme a mícháme ještě cca 1–1,5 min. Poté je hotovo, můžeme přendat na talíř, ozdobit rukolou či pažitkou a servírovat nejlépe s chlebem a zeleninou.
2 porce
snadné
do 10 min
TIP:
Pod vejce můžeme přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony.