Jablečný štrúdl z taženého těsta s rozinkami provoní celý byt.
Příprava: 65 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 3 Kč
Suroviny na 20 porcí
Na těsto
– 220 g hladké mouky
– 2 lžíce oleje
– 1 vejce
– 120 ml teplé vody
– sůl
Na náplň
– 8 nastrouhaných jablek
– 100 g rozinek namočených v rumu
– 80 g vlašských ořechů
– 80 g másla
– 6 lžic strouhaného perníku
– 6 lžic krupicového cukru
– skořice
Postup
1. Prosátou mouku smíchejte se solí, olejem a vodou. Vypracujte na hladké, středně tuhé těsto. Zabalte ho do folie a dejte pod nahřátý hrnec na 30 minut.
2. Těsto rozdělte na dvě části a rozválejte. Těsto potřete rozpuštěným máslem, posypte perníkem, dejte jablka a posypte cukrem se skořicí. Zaviňte a přeneste na plech švem dolů. Pečte asi 50 minut při 180 ºC.