Křupavé trubičky plněné nadýchaným krémem jsou perfektní na každou oslavu.
Příprava: 40 minut
Náročnost: ***
Cena za kus: 5 Kč
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
– 125 g hladké mouky
– 60 g másla
– 60 ml smetany ke šlehání
– 1 malý žloutek
– vejce na potření
Na náplň
– 125 ml mléka
– ½ vanilkového pudinku
– 125 g másla
– 125 g moučkového cukru
– 1 malý žloutek
Postup
1. Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu.
2. Uvařte klasický pudink a až vychladne, zašlehejte do něj cukr, máslo i žloutek.
3. Těsto rozválejte a nakrájejte na proužky 1×16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vejcem a upečte dozlatova.
4. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte krémem.