Nadýchané a voňavé domácí koblihy s hebkým vanilkovým krémem.
Příprava: 30 minut + kynutí
Náročnost: ***
Cena za kus: 8 Kč
Suroviny na 12 kusů
Na těsto
– 150 g hladké mouky
– 150 g polohrubé mouky
– 20 g droždí
– 150 ml teplého mléka
– špetka soli
– 2 lžíce moučkového cukru
– 1 lžíce rumu
– 50 g másla
– 4 žloutky
– olej na smažení
Na krém
– 1 vanilkový pudink
– 250 ml mléka
– 3 lžíce cukru
– 100 g másla
– 120 g tvarohu
– 1 lžíce rumu
Postup
1. Mléko rozmíchejte s droždím, lžící cukru a mouky, a nechte vzejít kvásek. Vmíchejte ho k mouce, cukru a rumu. Přidejte rozšlehané žloutky s tukem. Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.
2. Z pudinku, mléka a cukru uvařte pudink. Až vychladne, zašlehejte do něj máslo, tvaroh a rum.
3. Těsto rozválejte a vykrajujte kolečka. Na polovinu koleček dejte náplň a přikryjte prázdným kolečkem. Nechte chvíli kynout a pak osmažte dozlatova.