S kuskusem není skoro žádná práce. I přesto si na něm všichni určitě pochutnáte.
Ingredience: 1 hrnek suchého kuskusu, 6–8 sušených rajčat naložených v oleji, 100 g fety, čerstvé bylinky podle chuti, panenský olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, citronová šťáva
Postup: Kuskus nasypejte do mísy nebo kastrolu a zalijte dvěma hrnky vroucí osolené vody. Lehce načechrejte pomocí vidličky, přiklopte pokličkou a nechte asi čtvrt hodiny odstát.
Veškerá voda se do něj vsákne, takže s ním už nic jiného dělat nemusíte.
Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a fetu na kostičky. Vmíchejte do kuskusu, zakápněte trochou olivového oleje, dochuťte solí a pepřem a zasypejte bylinkami podle chuti a dostupnosti.
Kuskus můžete také použít i jako přílohu k přírodnímu plátku z krůtího nebo kuřecího masa. Zkusit však můžete i jeho sladkou variantu.