Zeleninová polévka je v zimě vždy dobrý nápad. Pokud vám vývar nestačí, udělejte si k němu i těstoviny, ty vám žaludek nezatíží.
Ingredience: 4 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 2 litry kuřecího nebo hovězího vývaru, 1 kg směsi zeleniny, 150 g těstovin do polévky, 1 konzerva sterilovaných fazolí, 3 lžíce bazalkového pesta , sůl, pepř, 40 g strouhaného parmazánu
Postup: Do hrnce nalijte olej a několik minut v něm restujte cibuli a česnek. Přilijte vývar a vložte připravenou zeleninu a vařte asi 12 minut.
Potom přidejte těstoviny a scezené fazole a vařte přibližně 6–7 minut doměkka. Přidejte pesto, ochuťte solí a pepřem a ještě jednou opatrně prohřejte. Ihned podávejte posypané strouhaným parmazánem.