Skvělá tečka za nedělním obědem – jablečná tvarohová bábovka s kandovaným ovocem.
Příprava: 70 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 8 Kč
Suroviny na 10 porcí
– 250 g měkkého tvarohu
– 3 vejce
– 200 g cukru krupice
– 200 g Hery
– 250 g polohrubé mouky
– 1 vanilkový cukr
– 1 prášek do pečiva
– 1 jablko
– 60 g kandované pomerančové kůry
– 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
Postup
1. Žloutky vyšlehejte s cukry. Přidejte tvaroh, nastrouhané jablko, rozpuštěnou vlažnou Heru a pomerančovou strouhanou i kandovanou kůru. Promíchejte a přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečte při 170 ºC asi 55 minut.