Skutečně luxusní bábovka nejen pro milovníky čokolády.
Příprava: 65 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 11 Kč
Suroviny na 12 porcí
– 125 g kakaa
– 375 ml vroucí vody
– 180 g másla
– 350 g cukru krupice
– 3 vejce
– 180 ml mléka
– 2 lžíce bílého octa
– ½ lžičky soli
– 450 g hladké mouky
– 1 prášek do pečiva
Na polevu
– 125 ml šlehačky
– 200 g hořké čokolády
Postup
1. Kakao nasypte do misky a postupně přilévejte vařící vodu. Vymíchejte dohladka a nechte vychladnout.
2. Máslo vyšlehejte s cukrem do krému. Postupně zašlehejte vejce, prosetou mouku s kypřícím práškem, kakao a nakonec mléko, ocet a sůl. Těsto nalijte do formy a pečte při 180 ºC asi 45 minut.
3. Smetanu přiveďte k varu. Odstavte a vmíchejte čokoládu. Vychladlou bábovku přelijte.