Recept na skvělou sekanou, která bude chutnat i zarytým milovníkům masa.
Příprava: 85 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 9 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 250 g hnědé čočky
– ¾ hrnku jemně mletých ovesných vloček
– 3 lžíce mletých lněných semínek
– 3 lžíce strouhanky
– 2 cibule
– 3 stroužky česneku
– 3 mrkve
– hrst sušených hub
– hrst hladkolisté petrželky
– sůl
– majoránka
– lžíce hořčice
Postup
1. Čočku namočte na 2 hodiny do vody. Poté ji vařte asi 30 minut. Houby namočte.
2. Cibuli osmahněte na oleji, přidejte česnek, nastrouhanou mrkev, osolte, opepřete a poduste.
3. Do mísy nasypte vločky, uvařenou čočku, podušenou směs, nasekanou petržel, lněná semínka, strouhanku, koření a hořčici a promíchejte.
4. Těstem naplňte formu na chlebíček s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.