Nevíte, co uvařit, abyste uspokojili celou rodinu? Zkuste naši domácí pizzu. Zvládne ji i úplný amatérský kuchař. Tak popadněte zástěru a hurá na přípravu! Na kolik vás dnešní domácí pizza vyjde? Tento recept není vůbec drahý.
Nákup surovin vás vyjde zhruba na 99 Kč. Nevěříte? Zkuste si recept podle nás uvařit.
Ingredience na TĚSTO: 40 g droždí, 1 šálek vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky hladké mouky, 1 lžička soli, 1 hrnek olivového oleje
Ingredience na NÁPLŇ: rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 g mozzarelly, rajčata, čerstvá bazalka na ozdobu
Příprava:
1. Nejprve si přichystejte všechny potřebné ingredience. Pokud je máte všechny pohromadě, můžete začít s přípravou těsta. Ve velké míse smíchejte droždí se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody s cukrem. Vše pak dejte na teplé místo, aby těsto vzešlo.
Do druhé nádoby nasypejte sůl a mouku, uprostřed vytvořte důlek a do něj vlijte vzešlý kvásek z droždí, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujte a nechte zhruba hodinu kynout.
2. Mezitím si připravte rajčatový základ. Rajčatový protlak smíchejte s prolisovaným česnekem, pokrájenou cibulí, olejem a solí.
3. Připravte si formu na pizzu a vymažte ji buď máslem, anebo použijte pečicí papír. Pokud nemáte přímo formu na domácí pizzu, je možno použít klasický plech na pečení. Na výsledném tvaru ostatně tak moc nezáleží. Vykynuté těsto rozdělte na dvě půlky.
4. Jednu si uschovejte do lednice a z té druhé udělejte tenkou placku a dejte ji do vymazané formy. Okraje řádně k formě či plechu přimáčkněte, aby se vám těsto během pečení nehýbalo či neodlupovalo.
5. Nyní můžete na pizzu začít dávat náplň. První věc, bez které se téměř žádná pizza neobejde, je rajčatový základ. Ten důkladně po celém povrchu rozprostřete. Množství je jen na vás.
6. Poté, co bude mít na sobě pizza rajčatový základ, začněte zdobit ostatními surovinami. Nakrájejte si mozzarellu a rajčata na kolečka a pokládejte je souměrně na pizzu. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
7. Vložte do trouby a pečte zhruba 15 minut. Pokud vám na okně roste bazalka, použijte ji.