Vyzkoušejte náš recept na tradiční a rychlé marokánky, které zvládnete raz dva a zaručeně si na nich vy i vaši blízcí pochutnáte.
Ingredience: 250 ml mléka, 40 g másla, 160 g práškového cukru, 30 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 150 g nahrubo nasekaných ořechů, hrst rozinek, hrst kandovaného ovoce, nakrájeného na malé kousky
Postup: Mléko, máslo, práškový cukr, hladkou mouku a vanilkový cukr smíchejte v kastrůlku a mírně povařte. Až poté přidejte rozinky, ořechy a kandované ovoce. Míchejte vařečkou do zhoustnutí.
Na vymazaný plech nebo plech vyložený pečicím papírem klaďte hrudky a vytvarujte lžící placičky. Ve středně vyhřáté troubě pečte při 180 stupních zhruba 10 minut.
Hotové marokánky by měly být pevné a zlatavé. Po vychladnutí můžete rozehřát na másle čokoládu a buď je v ní celé obalit nebo jen vrchní část.