Pro milovníky sladkého by na slavnostní tabuli také nemělo něco chybět. Díky jogurtu a kvalitní čokoládě je lehká a skoro dietní.
Příprava: 15 min
Náročnost: x
Cena: 65 Kč
Potřebujete:
85 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
1 lžíci kakaa
½ lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce teplé vody
2 vaječné bílky
špetku soli
1 lžíci hnědého cukru
50 g řeckého jogurtu
1 Čokoládu nasekejte na kousky a nechte rozpustit na vodní lázni. Kakao smíchejte s vanilkovým extraktem a teplou vodou. Směs přidejte k čokoládě a dobře rozmíchejte.
2 Bílky se špetkou soli vyšlehejte do polotuha tak, aby se špičky ještě ohýbaly, a pak do nich zašlehejte cukr. Do vychladlé čokolády přidejte jogurt a dobře promíchejte. Pak opatrně vmíchejte po třetinách sníh, aby byla pěna nadýchaná.
3 Pěnu rozdělte do dvou malých mističek nebo skleniček a nechte v ledničce vychladit. Můžete ji podávat zdobenou ovocem, mátou, oříšky, mandlemi, lžící jogurtu nebo šlehačkou.