Vláčné kynuté těsto, čokoládová náplň a neodolatelná vůně skořice, kakaa a kávy.
Příprava: 60 minut + kynutí
Náročnost: ****
Cena za porci: 11 Kč
Suroviny na 12 porcí
Na těsto
– 500 g hladké mouky
– 9 g sušeného droždí
– 240 ml teplého mléka
– 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
– špetka soli
– 50 g cukru
– 85 g medu
– 1 vejce
– 2 žloutky
– 140 g másla
Na čokoládovou náplň
– 340 g hořké čokolády
– 170 g másla
– 100 g cukru
– 30 g kakaa
– 9 g skořice
– 15 g instantní kávy
– 100 g třtinového cukru
Postup
1. Vyšlehejte vejce, žloutky, vanilkový extrakt, cukr a med. Přilijte mléko s droždím a promíchejte. Po částech vmíchejte mouku a poté máslo. Nechte 30 minut kynout. Poté těsto zpracujte rukama a rozdělte na dvě části. Nechte kynout 2 hodiny.
2. Čokoládu a máslo rozpusťte a smíchejte se zbylými ingrediencemi.
3. Z těst vyválejte obdélníky a potřete čokoládou směsí. Těsto smotejte do rolády. Podélně rozkrojte a zapleťte tak, aby rozkrojená část byla nahoře. Potřete mlékem a pečte při 190 ºC asi 40 minut.