Tradiční cizrnové medailonky s dipem vám oživí a zpříjemní den.
Ingredience: 200 g cizrny, 200 g bílého jogurtu, 170 g řepkového oleje, 50 g strouhanky, 50 g sýru eidam, 20 g česneku, 2 vejce
Postup: Přes noc si namočte cizrnu ve vodě. Druhý den ji uvařte do měkka. Cizrnu rozmixujte a vmíchejte do ní vejce, strouhanku, sýr, česnek, olej, sůl a koření dle své chuti.
Můžete přidat i bylinky ze své zahrádky. Vytvořte si 4 ks karbanátků, které pak osmažte na pánvi. Jogurt smíchejte s nastrouhaným česnekem. Přidejte sůl.
Jogurt je dobré nechat alespoň na 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek. Medailonky podávejte přelité jogurtovým dipem a zeleninou.