Suroviny:
1 špetka mořské soli
1 paprika, cibule
2 cukety
200 g cherry rajčat
3 stroužky česneku
500 g těstovin fusilli
5 lžiček tekutého medu
sůl a pepř
olivový olej
Postup:
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu se lžící olivového oleje, vložíme těstoviny a za občasného míchání je uvaříme na skus. Mezitím omyjeme rajčata a cukety a necháme je okapat.
Cibulku oloupeme a pokrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, rajčata rozpůlím, cukety nakrájíme na půlkolečka.
Na velké pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme cibulku a česnek. Pak přidáme cuketu a ještě chvilku opékáme.
Nakonec přisypeme půlky rajčátek, okořeníme provensálskými bylinkami, zlehka podle chuti osolíme a opepříme, přiklopíme a asi 5 minut dusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve k zeleninové směsi. Podle potřeby podlijeme trochou vody. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve k zeleninové směsi. Promícháme a asi 1 minutu společně prohříváme. Ihned podáváme. Do zeleninové směsi můžeme přidat také žampiony nebo hlívu.