Sladký kynutý koláč plný třešní, ozdobený máslovou skořicovou drobenkou.
Příprava: 45 minut + 60 minut kynutí
Náročnost: **
Cena za kus: 5 Kč
Suroviny na 20 kusů
Na těsto
– 125 ml vlažného mléka
– 1 vejce
– 50 g másla
– 250 g hladké mouky
– 50 g cukru
– 12 g droždí
– 1 lžička rumu
– špetka soli
– pečicí papír
Na drobenku
– 80 g másla
– 80 g krupicového cukru
– 80 g hrubé mouky
– 1 lžička skořice
Postup
1. Do mléka zamíchejte lžičku cukru a lžičku mouky, přidejte kvasnice. Nechte vzejít kvásek.
2. Ke kvásku přidejte povolené máslo, vejce, mouku, rum a sůl a vypracujte těsto. Nechte 1 hodinu kynout
4. Těsto dejte na plech s pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte drobenkou. Pečte při 180 ˚C dozlatova.