Delikátní omáčku využijete nejen k masu, ale i hamburgerům, zelenině nebo hranolkům.
Potřebujete:
1 cibuli, 2 stroužky česneku, špetku drcené chilli papričky, 400g konzervu loupaných krájených rajčat, 80 g třtinového cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci rajského protlaku, olivový olej, sůl, mletý pepř
Postup:
Cibuli a česnek oloupejte a oboje nakrájejte nadrobno. V rendlíku rozpalte olivový olej, vhoďte cibuli a osmahněte dosklovata, přidejte česnek, opékejte ještě asi minutu. Pak přisypte drcenou chilli papričku a ještě chvilku opékejte.
Pak přidejte plechovku rajčat, rajský protlak třtinový cukr, jablečný ocet a worcesterskou omáčku a na mírném plameni nechte probublávat asi 30 minut.
Hotovu směs podle chuti osolte a opepřete a poté vše rozmixujte. Nechte vychladnout a pak použijte ke grilovanému masu.