Grilované pochoutky si žádají také lehce pikantní chuť. Tu mu dodá právě tahle chilli marináda, kterou můžete použít na každý druh masa.
Potřebujete:
200 ml rajčatové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 chilli papričky, 2 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 1 lžičku sójové omáčky, 1 lžičku soli
Postup:
Česnek oloupejte a prolisujte. Do misky nalijte rajčatovou šťávu, přidejte drcený česnek a dobře promíchejte.
Chilli papričky omyjte a nakrájejte nadrobno nebo rozdrťte. Přidejte je ke směsi do misky, přilijte olivový olej, sójovou omáčku a přisypejte cukr.
Vše společně důkladně promíchejte. Poté dejte do lednice odležet asi na půl hodiny a marináda je hotová. Hodí se jak k vepřovému masu, tak ke kuřecímu nebo krůtímu.