Aby maso mělo ten správný říz, k tomu dopomůže pivní marináda. K její přípravě stačí jen dobré pivo a pár základních surovin.
Potřebujete:
70 ml světlého piva, 1 cibuli, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžící sójové omáčky, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku chilli koření, ½ lžičky cukru, ½ lžičky soli, pár kapek tabasca
Postup:
V misce dobře rozmíchejte pivo, sójovou omáčku, olej a hořčici. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a přidejte do misky.
Do směsi přidejte chilli koření, cukr, sůl a opět dobře promíchejte. Nakonec přidejte pár kapek tabasca podle vlastní chuti a opět promíchejte.
Hotovou marinádu nechte nejdřív v lednici asi půl hodiny odležet a pak ji použijte ideálně na marinování krkovice, žebírek a podobně. A k tomu samozřejmě sklenici piva.