Potřebujete:
750 g kuřecích prsou, olivový olej, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci červeného vinného octa, 3 stroužky česneku, 2 lžičky oregana, ½ lžičky bazalky, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky koriandru, sůl, mletý pepř ,2 papriky, 2 malé cukety, 1 červenou cibuli
Postup:
V misce promíchejte několik lžic olivového oleje, citronovou šťávu, ocet, prolisovaný česnek, oregano, bazalku, tymián, koriandr, sůl a pepř podle chuti. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a naložte je do připravené marinády na 1–2 hodiny.
Barevné papriky omyjte, zbavte jadřinců a nakrájejte na větší kousky, cuketu omyjte a nakrájejte na silnější kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Takto připravenou zeleninu potom zakápněte 2 lžícemi olivového oleje, následně promíchejte a lehce osolte.
Na dřevěné nebo kovové špejle napichujte střídavě kousky papriky, cibule, cukety a masa. Grilujte asi 7 až 10 minut a v polovině doby špízy otočte, aby byly propečené ze všech stran.
Hotové posypte petrželkou a podávejte se salátem, bylinkami, případně barbecue omáčkou.