Pokud chcete, aby děti mlsaly zdravě, je tento cheesecake tou správnou volbou.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 10 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na korpus
– 150 g ovesných vloček
– 70 g datlí
– 60 g mandlového másla
– 40 ml vody z datlí
– citronová kůra z jednoho citronu
– pečicí papír
Na krém
– 300 g tvarohu
– 230 g krémového sýra
– 1 vejce
– 1 vanilkový pudinkový prášek
– 100 ml čerstvé citronové šťávy
– 100 ml mléka
– cukr moučka
Postup
1. Datle namočte přes noc do vody. Vločky rozmixujte s datlemi a mandlovým máslem. Podle potřeby přidejte vodu z datlí a vmíchejte citronovou kůru. Těsto vtěsnejte do formy s pečicím papírem.
2. Na krém vyšlehejte všechny suroviny. Oslaďte podle chuti a krém vylijte na těsto.
3. Pečte při 180 ºC asi 35 až 40 minut.