Domácí chléb je lahůdka – vyzkoušejte tento bramborový, který má díky hlízám jedinečnou chuť a zajímavou nevšední texturu.
Potřebujete:
300 g brambor typ B, 7 g sušeného droždí, 300 ml vody, 1 lžíci medu, 300 g chlebové mouky, 1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžičku soli, kmín
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem, přidejte ho k mouce a pomalu vmíchejte nastrouhané brambory. Přidejte sůl a trochu kmínu.
Vypracujte hladké těsto a v míse vymazané olejem ho nechte 2 hodiny kynout. Poté ještě jednou zpracujte a ve vymazané formě nechte dalších 30 minut kynout.
Chléb pečte v troubě při 220 °C 45–50 minut. Tip: Jako obměnu do těsta můžete zapracovat i pár nasekaných oliv nebo sušených rajčat.