Suroviny na 6 porcí:
● 600 g mletého zadního hovězího masa
● 3 lž. mléka či smetany
● 2 lž. rajského protlaku
● 1 středně velká cibule
● 1 lž. mletého římského kmínu (nebo kmínu)
● chilli koření podle chuti
● podle chuti sůl
Postup:
1. Čerstvě umleté hovězí maso dáme do větší mísy a v prostředku do něho uděláme důlek. Do středu nalijeme vlažné mléko či smetanu na vaření, když se vpije do masa, vmícháme do směsi rajský protlak (ne kečup ani pyré).
2. Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme ji do masové hmoty, společně s římským kmínem. Může být i obyčejný. Podle chuti strávníků přidáme sůl a chilli koření a všechno spolu důkladně promícháme.
3. Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama na menší kuličky, které stlačíme na placičku. Karbanátky grilujeme pozvolna z obou stran na rozehřátém grilu.