Suroviny:
1 listové těsto
6 lžiček dijonské hořčice
50 g čedaru
2 velké zelené cukety
2 velké žluté cukety
2 – 3 mrkve
4 lžíce olivového oleje
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
čerstvý i sušený tymián
Postup:
Křehkým těstem vyložíme zapékací mísu a dno po celé ploše propícháme vidličkou. Poté ho potřeme 4 lžičkami hořčice a posypeme strouhaným sýrem. Cukety
omyjeme a osušíme – v žádném případě je neloupeme – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče. Naopak mrkve omyjeme i oloupeme.
Pak cukety i mrkve po straně nakrájíme na tenké plátky a zlehka je nasolíme.
Jeden zelený plátek srolujeme dokola a dáme ho doprostřed koláče (stále přidržujeme rukou), kolem obmotáme žlutý plátek, dále pak mrkev a poté zelený plátek a pořád dále do spotřebování všech plátků.
Olivový olej nalijeme do mističky a promícháme ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřeme celý vršek koláče. Posypeme
sušeným tymiánem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.