Ogrilovaný salát podávejte jako přílohu k rybě. Je to ideální a lehká příloha, která vás naprosto nadchne. Navíc příprava není nikterak složitá.
Ingredience: 4 mrkve, 2 kedlubny, 4 jarní cibulky, 600 g tresky, olivový olej, sůl a pepř, svazek čerstvého tymiánu, 2 saláty
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Z pečicího papíru nastříhejte čtyři archy a připravte si provázek. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, kedlubny oloupejte a pokrájejte na plátky, cibulky pak na kousky asi 3 cm dlouhé.
Rybu důkladně omyjte, osušte a rozdělte na čtyři porce. Doprostřed každého archu pečicího papíru dejte hromádku nakrájené zeleniny, na ni položte rybu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte pár snítek tymiánu.
Papír poté zaviňte do tvaru měšce a pevně svažte provázkem. Pečte 20 minut. Mezitím na pánvi lehce potřené olivovým olejem opečte na poloviny rozkrojený salát, stačí mu pár minut, aby zkaramelizoval.
Pokud chcete tento pokrm ještě víc ozvláštnit, můžete přidat i cizrnu, bylinkové máslo nebo nakrájené kapary. Fantazii se zde meze rozhodně nekladou a ujišťujeme vás, že s žádnou volbou určitě nic nezkazíte.