Při podávání přidejte křehké špičky chřestu a posypejte hoblinkami parmazánu.
Ingredience: 1 balení špaget, 1 svazek zeleného chřestu, ½ avokáda, ½ citronu, ½ limety, čerstvé bylinky, ½ kelímku zakysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 1 šalotka, 1 hrnek mraženého hrášku, 2 hrsti rukoly, sůl a pepř
Postup: Špagety vařte 5 minut, pak k nim vložte kousky chřestu a vařte ještě 4 minuty, až budou al dente, a sceďte.
Rozmixujte avokádo, 2 lžíce olivového oleje, česnek, citronovou a limetkovou šťávu a čerstvé bylinky na kašičku a promíchejte se zakysanou smetanou.
Lžíci olivového oleje rozehřejte, přidejte šalotku a smažte ji 2 až 3 minuty. Přidejte hrášek a rukolu.