Dejte si k ní zapečenou bagetu nakrájenou na plátky, potřenou máslem a posypanou sýrem, který po ní necháte pořádně roztéct.
Ingredience: 2 lžíce másla, 1 bílá cibule, 2 hrnky vody, sůl, 1 lžička bílého chřestu, 1 lžička citronové kůry, ½ lžičky bílého pepře, 200 ml smetany ke šlehání, 3 žloutky
Postup: V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli, zalijte dvěma hrnky vody, osolte a přiveďte k varu.
Odkrojte tvrdé konce chřestu a zbytek nakrájejte na menší kousky, dejte do vroucí vody vařit na 7 až 10 minut.
Přidejte citronovou kůru a bílý pepř a vše rozmixujte. Ve smetaně na šlehání rozmíchejte tři žloutky a přilijte k rozmixované polévce.