Poctivý vývar přivedou k dokonalosti právě domácí játrové knedlíčky.
Ingredience: 300 g hovězího masa předního, 1 cibule, 3 mrkve, celer, svazek bylinek (petrželka, libeček, tymián), 2 lžíce másla
Na knedlíčky: 500 g vepřových jater, hladkolistá petržel, vejce, sůl, strouhanka
Postup: Maso, oloupanou cibuli, 2 překrojené, oloupané mrkve, oloupaný kousek celeru a svazek bylinek zalijte ve velkém hrnci dostatkem vody.
Vařte na slabém ohni 2–3 hodiny. Pak vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes jemný cedník, vařenou zeleninu vyhoďte, maso pokrájejte a vraťte do polévky.
Mrkev navíc nastrouhejte a opečte ji na másle dokřupava, pak ji přendejte do polévky.
Udělejte knedlíčky. Játra očistěte a pomelte, poté smíchejte s petrželkou, vejci, solí a strouhankou. Knedlíčky uvařte v polévce, podávejte s petrželkou.