Báječný oběd, který zasytí každý žaludek. Fazole perfektně vyvažují tučnost masa.
Ingredience: 4 ks kachních stehen, 500 g kachního sádla, 2 bobkové listy, 1 malý svazek tymiánu
Fazole: 400 g konzervovaných fazolí,400 g konzervovaných máslových fazolí, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 200 g malých žampionů, 2 lžíce olivového oleje, 400 g konzervovaných rajčat, 2 lžíce protlaku, 1 svazek hladkolisté petržele, mořská sůl a mletý pepř
Postup: Troubu předehřejte na 150 °C. Kachní stehna položte do velké žáruvzdorné nádoby s poklicí a
pokryjte kachním sádlem. Přidejte bobkové listy a tymián, přiklopte a maso duste v troubě 3 hodiny, až změkne.
Zhruba za 2,5 hodiny slijte fazole z konzervy a propláchněte je vodou. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
Velkou pánev rozehřejte na středním stupni, vlijte olej, vsypejte cibuli, česnek a žampiony a opékejte je 5 minut doměkka. Přidejte fazole a rajčata a vmíchejte rajčatový protlak.
Povařte 5 minut od doby varu, osolte, opepřete a vmíchejte nadrobno nasekanou petrželku.
Konfitované maso opatrně přesuňte na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají přebytečný tuk. Rozehřejte větší pánev, vložte do ní stehna a opečte je do křupava. Podávejte s dušenými fazolemi.