Suroviny:
7 rohlíku z druhého dne
200 ml mléka
6 vajec
400 g vařeného uzeného masa
30 g másla
2 hrsti nasekaných kopřiv
1 lžíce pažitky a petrželky
sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Do větší mísy nasypeme rohlíky, zalijeme je mlékem a necháme je nasáknout.
Pak je zlehka vymačkáme, zbylé mléko vylijeme, a rohlíky pečlivě promícháme s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem, kopřivami, pažitkou, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do směsi. Směs nalijeme do mísy a pečeme asi půl hodiny dozlatova.