Suroviny:
10 vajec
2 šalotky
1 lžíce másla
750 g čerstvého špenátu
350 g ricotty
120 g parmazánu
sůl a pepř
špetka muškátového oříšku
2 balíčky listového těsta
3 lžíce másla
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C. 8 vajíček uvaříme natvrdo. Šalotku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Přidáme špenát a krátce podusíme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
Ricottu prošleháme s 2 vajíčky, parmazánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmícháme studený špenát.
Listové těsto rozválíme na plát silný půl centimetru a nakrájíme na obdélníky. Vezmeme bábovkovou formu s rovným dnem a vyložíme ji těstem tak, abychom pokryli dno a na vnitřní i vnější straně necháme přečnívat okraje na zabalení.
Naplníme špenátem s ricottou a vařenými vejci vcelku. Zabalíme cípy těsta a dobře spojíme. Potřeme na povrchu mlékem a pečeme 30–40 minut.