Ražniči v remosce? Proč ne! Maso bude krásně měkoučké a uvidíte, že vám zachutná stejně, ne-li ještě lépe, než kdybyste si ho připravili na grilu.
Potřebujete:
_ 600 g vepřové kýty
_ 2 cibule
_ 100 g anglické slaniny
_ 8 žampionů
_ 4 menší rajčata
_ 1 větší papriku
_ sůl, pepř
Na marinádu:
_ 50 ml oleje
_ 2 lžičky kremžské nebo dijonské hořčice
_ 2 stroužky česneku
_ 2 lžičky grilovacího koření
Postup:
Maso nakrájejte na kostky, osolte je a opepřete. Očištěnou papriku a slaninu nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli a rajčata na kolečka, žampiony očistěte. Na jehlice nebo špejle napichujte střídavě jednotlivé suroviny.
V misce si připravte marinádu: česnek oloupejte a prolisujte a smíchejte s olejem, hořčicí a grilovacím kořením.
Špízy vložte do remosky, potřete marinádou, přikryjte víkem a pečte asi 50 minut. Podávejte s chlebem, hořčicí, kečupem a zeleninou.