Baklažán čili lilek je u nás trochu opomíjený. Zkuste si ho zapéct, je to lahůdka.
Potřebujete:
2 baklažány, 250 g vařeného nebo pečeného drůbežího masa, 1 cibuli, 250 ml rajčatového pyré, 1 vejce, 1 lžící majoránky, 50 g tvrdého sýra, 3 lžíce oleje + na vymazání, sůl, pepř
Postup:
Omyté baklažány podélně rozřízněte a vydlabejte dužinu, kterou pokrájíte na kostičky. Půlky povařte v mírně osolené vodě 5 minut a osušte.
V kastrolu na dvou lžících oleje zpěňte pokrájenou cibuli, přidejte dužinu z lilků, osolte, opepřete a poduste asi 5 minut. Pak vmíchejte drobně pokrájené drůbeží maso, nastrouhaný sýr, rozšlehané vejce, majoránku a ještě chvilku restujte. Směsí naplňte baklažány.
Mísu remosky vymažte olejem a vložte do ní lilky. Rajčatové pyré smíchejte s 1 lžící oleje a nalijte na lilky. Pečte asi 25 minut. Podávejte s vařenými brambory, rýží nebo pečivem.