Rizoto s čerstvými i sušenými rajčaty a cuketou je dokonalá večeře.
Suroviny na 4 porce
– 3 rajčata
– 2 lžíce sušených rajčat v olivovém oleji
– 300 g rýže
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžička libečku
– 1 mladá cuketa
– 1 svazek jarní cibulky
– 4 lžíce rajčatového pyré
– sůl
Postup
1. Rajčata nakrájejte na menší kostky, cuketu na kostičky, bílou část jarní cibulky nadrobno.
2. V hrnci na oleji osmahněte cibulku. Přidejte rýži, orestujte a zalijte vroucí vodou. Osolte, přidejte libeček a za občasného promíchání vařte 10 minut.
3. Přidejte cuketu, rajčata a vmíchejte pyré a naložená rajčata. Vařte 20 minut doměkka.