Zkuste červenou čočku. Je bohatá na živiny jako klasická, ale nemusí se namáčet, je lehce stravitelná a nenadýmá.
Potřebujete:
400 g červené čočky, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 2–4 chilli papričky, 2 jarní cibulky, 1 lžíci ananasového kompotu kousky, sůl, mletý pepř, třtinový cukr, 1 citron, bylinky na ozdobu
Postup:
Ananas nakrájejte nadrobno a s trochou šťávy dejte do misky. Chilli papričky zbavte semínek a nakrájejte na proužky. Cibulku i s natí omyjte a nakrájejte na kolečka. Červenou čočku uvařte ve vodě s mletým zázvorem doměkka a sceďte.
V pánvi rozpalte olej, vsypejte papričky a chvíli opékejte. Přidejte cibulku a ananas, osmahněte, přilijte ananasovou šťávu a 5 minut poduste.
Přidejte čočku, dochuťte solí a pepřem, promíchejte a prohřejte. Můžete přidat trochu cukru a citronové šťávy, ozdobit plátkem citronu a bylinkami.