Lívanečky ovoněné rumem zvládne udělat i ten, kdo nemá zkušenosti s kynutým těstem.
Potřebujete:
2 vejce, 500 ml mléka, 1 lžíci rumu, 300 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, ¼ lžičky soli, 1 lžíci cukru krupice, olej, cukr moučku na posypání, džem na potření
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Potom do sypké směsi přidejte žloutky, rum a prošlehejte. Nakonec přilijte vlažné mléko a prošlehejte.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta a nechte 5 minut odpočívat.
Z těsta na pánvi vytvarujte lívance (nebo použijte lívanečník) a na rozehřátém oleji je usmažte z obou stran dozlatova. Hotové lívance pocukrujte moučkovým cukrem nebo jen potřete marmeládou podle chuti.
.