K luskům se asi nejlépe hodí vařená rýže. Skvělá jsou i vařená kolínka omaštěná máslem a samozřejmě i klasický knedlík.
Ingredience: 4 bílé papriky, 500 g mletého masa, 1 vejce, 1,5 l vody, 2 rajské protlaky, 6 kuliček nového koření, sůl, majoránka, bobkový list, cukr, hladká mouka, olej, strouhanka
Postup: Papriky si očistěte. Maso smíchejte s vejcem, větší špetkou majoránky, přidejte sůl a strouhanky tolik, aby masová směs nebyla příliš tuhá. Papriky naplníte a vložíte do připraveného pekáčku. Mezitím si připravte rajskou omáčku.
Na rozpáleném tuku připravte jíšku. Přidejte protlak, zalijte vodou a povařte. Přidejte koření, sůl a dle chuti cukr. Povařte a hotovou omáčku sceďte k připraveným paprikám a masovým kuličkám. Vložte do trouby (180°C) a pečte do změknutí.