I když předsmažené hranolky chutnají skvěle, těm domácím se nic nevyrovná. A lze z nich vykouzlit lehké jídlo podle receptu inspirovaného řeckou kuchyní.
Potřebujete:
500 kg brambor nebo 1 balení hranolků do trouby, 100 g oliv, 100–150 g sýra feta,_ olivový olej, pepř, sůl, čerstvý tymián, čerstvou petrželku nebo jiné bylinky
Postup:
Brambory omyjte a nakrájejte na hranolky (nebo použijte mražené). Plech vyložte pečicím papírem naskládejte na něj hranolky, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 ˚C asi 30–40 minut dozlatova.
Když jsou brambory hotové, přendejte je do mísy a lehce osolte. Přidejte nasekanou petrželku a lístky tymiánu.
Olivy nakrájejte na kolečka, přidejte k bramborám a lehce promíchejte. Nakonec posypejte rozdrobeným sýrem feta a podávejte, ideálně ještě s jogurtovým dipem..