Nádherně skořicově vonící jemné pečivo zachutná celé rodině.
Suroviny na 12 kusů
Na těsto – 240 ml vlažného mléka – 70 g cukru krupice – 70 g rozpuštěného másla – 1 balíček sušeného droždí – 560 g hladké mouky – ½ lžičky soli – 1 vejce – ½ lžičky skořice
Na náplň – 120 g třtinového cukru – 100 g rozpuštěného másla – 10 g skořice
Na polevu – 160 g moučkového cukru – 1 lžíce másla – 20 ml mléka – 1 lžička javorového sirupu
Postup
1. Smíchejte cukr, mléko a máslo. Vsypte sušeného droždí, promíchejte, a nechte 15 minut odpočívat. Přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto. Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších 5 minut. Nechte 2 hodiny kynout.
2. Těsto vyválejte na plát 30×50 cm. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a skořicí. Těsto smotejte do ruličky a krájejte na 3 cm velké kusy. Přeneste je do pekáčku a nechte odpočívat 30 minut. Pečte při 190 °C 17 minut. Ze surovin vymíchejte polevu a polijte šneky.