Lahodný hovězí jazyk jako z hospůdky v Ulici si můžete podle Michalova receptu připravit doma i vy, chce to jen více času.
Potřebujete:
1,5 kg hovězího jazyka, 80 g slaniny, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru, větší cibuli, bobkový list, celý pepř, sůl, 2 lžíce rozinek, 1 lžíci mandlí, 20 g másla, 20 g hladké mouky, ostrou hořčici, chilli omáčku
Postup:
Jazyk vložte do vařící vody. Osolte a přidejte na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli, bobkový list a kuličky pepře. Vařte několik hodin doměkka.
Ponořte jazyk do studené vody, sloupněte kůži a nakrájejte na plátky. Přidejte slaninu, vložte do pekáčku a podlijte vývarem. Pečte v troubě při 190 °C asi půl hodiny.
Rozinky louhujte v litru vody na mírném plameni. Mandle oloupejte a nakrájejte. Připravte jíšku, zalijte ji výluhem a vývarem. Přidejte chilli omáčku a zvolna vařte půl hodiny. Dochuťte solí, citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Přisypejte mandle, rozinky a prohřejte.