Krůtí maso se dá připravit na mnoho způsobů, ale na pomerančích, jak ji připravuje šéfkuchař Radek Pálka si opravdu pochutnáte, a ještě budete mít ten správný pocit, že jíte zdravě.
Ingredience: 2 lžíce sušených provensálských bylinek, 2 lžičky soli, 1 baby krůta, 1 pomeranč, 50 g másla, 80 ml pomerančové šťávy, 1 lžíce medu, ½ lžičky skořice, 100 g pomerančové marmelády
Postup: Provensálské bylinky smícháme se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřeme dovnitř krůty, zbytek necháme stranou. Vložíme oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřeme pomocí párátek a nohy svážeme.
Máslo rozpustíme a smícháme se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřeme krůtu. Položíme na pekáč prsíčky dolů, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 170 °C a pečeme tři a půl hodiny.