Suroviny: 330 g sushi rýže 60 ml rýžového vinného octa 2 lžičky cukru krupice 2 lžičky soli 200 g uzeného lososa v plátcích 1 lžička wasabi 2 plátky řasy nori sójová omáčka
Postup: Rýži 5 minut proplachujeme pod tekoucí vodou, pak ji přesypeme do hrnce, zalijeme 435 ml vody.
Přiklopené přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit. Sejmeme z ohně a pak necháme ještě 10 minut stát, pak přendáme do keramické mísy a přelijeme směsí octa, cukru a soli. Pět minut promícháváme, aby rýže zchladla.
Mísu o rozměrech 20 x 30 cm vyložíme potravinářskou fólií, na dno vyskládáme plátky lososa, pomažeme je wasabi a navrch přitlačíme rýži. Navrch dáme pláty nori, překryjeme fólií. Dáme na hodinu do lednice.
Podáváme pokrájené, se sójovou omáčkou.