Suroviny: 1,7 kg vepřové krkovičky 50 g zázvoru 4 stroužky česneku 1 červená chilli paprička 4 hvězdičky badyánu 50 g třtinového cukru 250 ml saké (japonské víno) ½ šálku ústřicové omáčky 1 lžička koření pěti vůní
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Omyté, očištěné a osušené maso dáme do litinového hrnce s pokličkou. Přidáme plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dáme do mísy a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Směsí pak přelijeme maso a přiklopené dáme na 2 hodiny péct. Poté maso obrátíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a 30 minut dopečeme, aby bylo maso měkké a směs lepivá..
Jak doma připravit koření pěti vůní:
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáme ji, když na prášek rozemeleme 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu.
Přidat můžeme rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchováváme v suchu a tmě..