Máte rádi rizoto a chtěli byste zkusit nový recept? Pak rozhodně zkuste ten od Michaely Badinkové.
Ingredience: 1 ½ hrnečku rýže, 3 hrníčky vody, 1 menší pórek, 1 střední mrkev, 1 kelímek zakysané smetany, 140 až 160 g konzervovaného hrášku, 140 až 160 g konzervované kukuřice, 25 g másla, 1 lžička kari koření, sůl
Postup: Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě podle návodu. Na másle opečeme na kousky pokrájený pórek a mrkev. Přidáme scezenou kukuřici a hrášek, osolíme a necháme trošku prohřát.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kari koření, promícháme a ještě trochu povaříme, pak už jen přidáme rýži, dobře promícháme a můžeme podávat. Dle vlastní inspirace i chuti můžeme posypat sýrem či obložit zeleninou.